Naše plantaže kavovca

Skrivnosti dobre kave ležijo na plantažah kavovca v Gvatemali in Kolumbiji, ki se nahajajo med 1300m-1500m nadmorske višine. Na kakovostni zemlji, v vročih in vlažnih pogojih ter na idealni temperaturi med 20°C in 25°C, uspevajo zrna Ferretti kave.

Cvetenje Arabice

Kavovec je tropsko drevo oziroma zimzelen grmič , ki pripada družini Rubiaceae in vrsti coffea. Njeni listi so podolgovati ter temno zelene barve. Začetek deževne sezone sproži cvetenje arabice. Njen cvet je bel, ki zaradi svoje oblike in močnega vonja spominja na jasmin. V naravnem in čistem okolju, pa se osem do devet mesecev po cvetenju, pojavijo prvi plodovi.

Arabica-Robusta

Sadeži, ki so zelenkasto rumene barve in v obliki jagodičevja, se spremenijo v rdečo, ko polpolnoma dozorijo. Vsak plod vsebuje dve zrni, ki sta na eni strani ploščati, ločeni z vdolbino ter izbočeni navzven. V določenih primerih, ko sadež uspeva na vrhu veje, se v plodu razvije samo eno okroglo zrno, ki se imenuje biserno zrno ali Caracolito. Vrsta Arabica je zelo aromatična, sladka in nežna. Robusta, ki lažje uspeva je bolj odporna in hitreje zori, je rumene ali rumenkasto rjave barve, njene jagode pa so okrogle. V primerjavi z Arabico je okus Robuste bolj poln in grenak. Robusta vsebuje 1.7% do 3.5% kofeina, medtem, Pri Arabici kofein niha med 0.8% in 1.5%.

Obiranje kave

Ker pri nas je na prvem mestu kvaliteta, obiramo plodove s tehniko picking to je tehnika ko se delavci pomikajo od rastline do rastline in ročno obirajo le zrele svetlo rdeče plodove. Nezrele zelene plodove pustijo na grmih, kjer počakajo do naslednje žetve, prezreli plodovi pa sami padejo na zemljo. Tak način obiranja zagotavlja visoko kakovost kave

Praženje kave Ferretti caffe

Naša Kavna zrna pražimo po postopku počasnega praženja ki traja od 14minut do 18 minut . Kavna zrna pražimo v toku vročega zraka pri temperaturi 200–280 °C, pri čemer se zrna pražijo, medtem ko lebdijo v zraku omogoča,da kavi ohranimo aromo in kvaliteto .Takšen postopek praženja zahteva natančnost in je tudi bolj nežen do kavnih zrn, saj jih manj poškoduje.Zato Ker je pri nas kvaliteta pred količino dajemo velik pomen praženju v manjših količinah In ne dodajamo konzervansov ter adetivov.

Naša kava

Ferretti je že v samem začetku sprejel ideologijo, da je za pripravo dobre kave, potrebno imeti umetniško noto, prefinjen proces selekcije, globoko željo po izboljševanju in inovativnosti ter natančno poznati izdelek. Zato se naši Strokovnjaki zavedajo, da je ključnega pomena odlična mešanica kave Arabice in Robuste, ki da kavi polni okus, telo z veliko arome. To so sestavni elementi vsake dobre kave. Zato našim strankam želimo ponuditi najboljšo mešanico zrn brez adetivov in konzervansov.

Uživajt v naši kavi Ferretti caffe